1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Aardappel Bloemkool Soep

3 september 2014

Aardappel Bloemkool Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Een heerlijke lichte Aardappel Bloemkool Soep. Lekker als voorgerecht of voor bij de lunch tijdens elk jaargetijde! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 5 aardappelen, geschild
  • 1 kleine bloemkool
  • 400ml kippenbouillon
  • 400ml melk
  • 125ml zure room
  • 50gr geraspte kaas
  • klein bosje fijngesneden lente-ui
  • 4 plakjes bacon, gebakken en verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen en bloemkool in stukken en kook het in een ruime pan met kokend water in ongeveer 30 minuten gaar
  2. Laat het uitlekken, voeg de kippenbouillon en melk toe en breng het geheel aan de kook
  3. Eenmaal aan de kook, matig het vuur, prak de aardappel en bloemkool tot de gewenste structuur (voor heel fijn, gebruik een staafmixer), voeg de zure room en de helft van de lente-ui toe
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  5. Laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur
  6. Garneer de Aardappel Bloemkool Soep met geraspte kaas, de rest van de lente-ui en verkruimelde bacon

Details Aardappel Bloemkool Soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Staafmixer (optioneel)

Gerelateerde producten