1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Aardappel Broccoli Schotel Uit De Oven

4 november 2015

Aardappel Broccoli Schotel Uit De Oven

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

65 minuten

Aardappel Broccoli Schotel Uit De Oven is een eenvoudig maar lekker ovengerecht. Je kan het zowel serveren als hoofdgerecht en bijgerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 300gr broccoli roosjes,
  • klontje boter
  • 300gr schouderham, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • vers gemalen zwarte peper
  • 50gr boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 600ml melk
  • 300gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelblokjes 15 minuten in ruim kokend water en giet het af
  2. Kook de broccoli roosjes in 10 minuten beetgaar en giet het af
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een klontje boter
  4. Doe de aardappelblokjes in een grote kom en voeg de mosterd, peterselie en peper naar smaak toe
  5. Verdeel de helft van de aardappelblokjes over de bodem van de schaal
  6. Voeg vervolgens de broccoli roosjes, hamblokjes en ui toe aan de ovenschaal
  7. Bedek het geheel met de over gebleven aardappel blokjes
  8. Smelt de 50gr boter in een steelpan
  9. Roer de bloem erdoor en laat het geheel al roerend op laag vuur in 3 minuten een glad mengsel worden
  10. Voeg de melk toe en breng het al roerend aan de kook
  11. Laat het geheel op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen
  12. Voeg de kaas toe en roer de saus door tot de kaas volledig gesmolten is
  13. Schenk de saus over de aardappelen in de ovenschaal
  14. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat het in 40 minuten gaar worden

Details Aardappel Broccoli Schotel Uit De Oven

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal