1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Aardappel Rucola Salade

20 januari 2016

Aardappel Rucola Salade

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

50 minuten

Een heerlijke Aardappel Rucola Salade past helemaal bij het seizoen. Goed vullend en toch nog de frisheid van salade. Lekkerrr! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 750gr aardappels, gewassen en geboend
  • 3,5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Grove zeezout en vers gemalen peper
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels sherryazijn
  • 1/2 ui, in dunne ringen gesneden
  • 250gr rucola sla

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten voor in ruim kokend water
  3. Laat de aardappels even afkoelen en snij ze vervolgens in partjes
  4. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en besprenkel het met 1,5 eetlepel olijfolie
  5. Kruid het vervolgen met zeezout en peper en zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven
  6. Meng de overgebleven 2 eetlepels olijfolie met de mosterd en sherryazijn in een kom
  7. Breng het op smaak met een beetje zout en peper
  8. Haal de aardappelpartjes uit de oven en doe het samen, door elkaar gehutseld, met de ui en rucola in een grote kom
  9. Schenk de dressing over het geheel en hutsel het nog even door elkaar
  10. Serveer de Aardappel Rucola Salade meteen nu de aardappels nog warm zijn

Details Aardappel Rucola Salade

Tip: Heerlijk als bijgerecht samen met een goed stukje wild

Benodigdheden

Oven