1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Aardbeientaart

20 augustus 2014

Aardbeientaart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

30 minuten

Een heerlijke zelfgemaakte aardbeientaart steelt de show tijdens elke verjaardag!

Ingrediënten

  • 275gr bloem
  • 400gr kristalsuiker
  • 4 theelepels (1 zakje van 16gr) bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250ml karnemelk
  • 125ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 100ml aardbeien siroop
  • 5 eetlepels aardbeien jam
  • 200gr verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • 225gr roomkaas
  • 100gr basterd suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 500ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
  2. Zeef de bloem in een grote beslag kom en voeg de kristalsuiker, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa
  3. Doe de karnemelk, zonnebloemolie, eieren, en de aardbeien siroop in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel
  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge met een mixer op de laagste stand
  5. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 30 minuten in de oven
  6. Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  7. Smeer de jam op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten en bekleed het vervolgens met een laag aardbeien plakjes. Bewaar ongeveer 1/4 van de aardbeien voor de garnering
  8. Plaats de twee taarten op elkaar
  9. Klop de roomkaas met de basterd suiker tot een glad mengsel
  10. Voeg vervolgens het vanille extract en de slagroom toe en klop het geheel stijf
  11. Besmeer de zijkant van de taart met de glazuur
  12. Garneer de bovenkant van de aardbeientaart met de overgebleven stukjes aardbei

Details Aardbeientaart

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede, mixer

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten