1. Homepage
  2. Kindergerechten
  3. Abrikozen Roomkaas Cupcakes

30 september 2015

Abrikozen Roomkaas Cupcakes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

25 minuten

Abrikozen Roomkaas Cupcakes zijn echt heel lekker! Maak ze samen met je kinderen, familie of vrienden en ontdek hoe leuk het is! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 225gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 175gr suiker
  • 125ml melk
  • 100ml plantaardige olie
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 blik halve abrikozen op siroop
  • 120gr roomkaas
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en plaats 12 cupcake vormpjes in een muffinvorm voor 12 muffins
  2. Doe de bloem samen met de bakpoeder, zout en suiker en een grote kom, meng het door elkaar en maak een gat in het midden
  3. Klop de melk, plantaardige olie, ei en vanille extract tot een glad geheel
  4. Schenk het mengsel in het gat van de droge ingrediënten en kneed het geheel tot een stevige deeg
  5. Laat de halve abrikozen uitlekken en snij ze, op twee halve abrikozen na, in stukjes
  6. Kneed de stukjes abrikoos door het beslag
  7. Vul vervolgens de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag
  8. Maak een gaat in het midden van het beslag en schep hier een theelepel roomkaas in
  9. Snij de overgebleven 2 halve abrikozen in zessen zodat je 12 langwerpige stukjes abrikoos overhoudt
  10. Leg de stukjes abrikoos op de roomkaas
  11. Zet de abrikozen roomkaas cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven
  12. Haal de muffinvorm uit de oven en haal de cupcakes uit de muffinvorm om af te koelen
  13. Eenmaal afgekoeld, bestrooi de cupcakes met poedersuiker

Details Abrikozen Roomkaas Cupcakes

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, muffinvorm voor 12 muffins

Gerelateerde producten