1. Homepage
  2. Jams en Compotes
  3. Abrikozenjam

9 juni 2014

Abrikozenjam

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

16 personen

60 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook een lege weckfles (ongeveer 500ml inhoud) 10 minuten in kokend water
  2. Meng alle ingredienten in een middelgrote pan
  3. Breng het aan de kook op matig hoog vuur en roer af en toe totdat de suiker is opgelost
  4. Laat het mengsel gedurende 30 minuten doorkoken onder regelmatig roeren om te voorkomen dat de jam aanbrand
  5. Haal het van het vuur en vul de weckfles (laat ongeveer een kwart van de pot leeg)
  6. Sluit de weckfles goed af en laat het nog ongeveer 10 minuten koken in een pan met water

Ingrediënten

  • 400gr abrikozen in plakken gesneden
  • 15ml citroensap
  • 280gr kristalsuiker

Benodigdheden

Weckfles

Details Abrikozenjam

Geen details opgegeven.