1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Amandeltaart met mascarponecrème

17 april 2014

Amandeltaart met mascarponecrème

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Amandeltaart met mascarponecrème voor 5 personen

Bereidingswijze

Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet in. Verwarm de oven voor op 200 C. Klop de suiker met het ei tot het een beetje crèmig is, voeg daarna in delen de amandelmeel toe. Klop lang, zeker 10 minuten.
Doe het beslag in de springvorm en bak op 200 C midden in de oven voor 30 minuten. Haal uit de oven, als de taart droog is van binnen, is hij gaar. Laat de taart afkoelen.
De amandeltaart met een twist is nog lekkerder wanneer je hem een dag van te voren maakt, bewaar hem dan in een luchtdichte trommel.

Klop de slagroom lobbig met een snufje zout. Klop de mascarpone met suiker zacht en romig, voeg naar smaak. Voeg slagroom en mascarpone samen en klop nog even op een lage stand om een gladde crème te krijgen. De crème op de taart aanbrengen in een laag van ongeveer 2 a 3 cm. Eventueel bestrooien met cacaopoeder.

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel (verkrijgbaar onder anderen bij de Tuinen, zie hier)
  • 100 gr basterdsuiker of palmsuiker (ook hier) voor laagglycemisch
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 eieren

Ingrediënten crème

  • 125 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • Vanillesuiker of palmsuiker en wat vanille extract naar smaak
  • Sap van een halve sinaasappel

 

Details

Benodigd:

  • Springvorm ca. 20 cm

Bereidingstijd: 45 minuten

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig