1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Amsterdamse Gehaktballen

22 juni 2014

Amsterdamse Gehaktballen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snij de paprika en de kaas in hele kleine stukjes
  2. Voeg dit samen met het gehakt, eigeel van 1 ei, paneermeel en de kruiden in een kom en maak er een stevige massa van
  3. Rol het gehaktmengsel tot 6 gehaktballen
  4. Laat de boter smelten in een koekenpan
  5. Leg de gehaktballen in de pan op hoog vuur
  6. Draai na dertig seconden de ballen op. Herhaal dit een keer of 4 zodat alle kanten aangebakken zijn
  7. Zet vervolgens het vuur laag en bak de gehaktballen voor ongeveer 20 minuten
  8. Blijf de ballen om de 5 minuten draaien zodat ze niet aanbakken

Ingrediënten

  • een halve ui
  • een halve rode paprika
  • 50gr oude kaas (Old Amsterdam)
  • 500gr gehakt (half om half of runder gehakt naar smaak
  • 1 ei
  • 50gr paneermeel
  • 125gr margarine
  • snufje zout en vers gemalen peper
  • 1 theelepel kerriepoeder

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Amsterdamse Gehaktballen

Niet opgegeven