1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Annanas Kersentaart.

21 december 2017

Annanas Kersentaart.

Gepubliceerd door Sabine

8 personen

60 minuten

Annanas Kersentaart. Het lekkerste als ie warm gegeten wordt.

Ingrediënten

Voor de bovenkant:
60 gram gesmolten boter
100 gram bruine basterdsuiker
10 annanasringen
Maraschino kersen (die kersen uit een potje)

Voor de cake:
120 gram zachte boter
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren op kamertemperatuur
200 gram bloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
Mespunt zout
120 ml melk

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 175 graden en vet een rond bakblik in van 25 cm doorsnede (je kan ook een koekenpan gebruiken die in de oven kan).
2. Giet de gesmolten boter in het bakblik en strooi hier vervolgens de bruine bastersuiker over. Leg de annanasringen naast elkaar in het blik en leg rondom de zijkant halve ringen. Leg in iedere annanasring een kers.
3. Mix de suikers en de boter samen in een grote kom totdat er een romige massa ontstaat. Mix de eieren en één voor één doorheen.
4. meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en de zout door elkaar.
5. Spatel nu in delen het bloemmengsel door het  beslag.
6. Giet de melk er bij en meng deze door het beslag.
7. Giet het beslag in het blik en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar.
8. Laat de taart even afkoelen en ga daarna met een mes langs de randen. Leg nu een bord bovenop het bakblik en draai de taart om. De taart is het lekkerste als ‘ie warm gegeten word.

Details

Benodigdheden

Annanas Kersentaart

De taart is het lekkerste als ‘ie warm gegeten word.