15 juni 2014

Apfelstrudel

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

60 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius
  2. Schil de appels en snij deze in vieren en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel het met een beetje citroensap
  3. Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom
  4. Meng het mengsel door de appels en roer alles goed door
  5. Vpeg daarna de rozijnen toe en meng het nogmaals door elkaar
  6. Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak
  7. Verspreid de vulling in het midden over de hele lengte
  8. Vouw de bovenste flap deeg naar voren over het mengsel en besmeer het met het ei-melk mengsel
  9. Vouw vervolgens de onderste flap deeg eroverheen. Druk het goed aan
  10. Maak nu ook de zijkanten goed dicht en gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel
  11. Leg de Apfelstrudel op een ingevette bakplaat en bestrijk het met het overgebleven ei-melk mengsel
  12. Prik de bovenkant een paar keer in met een scherp mes zodat de hete lucht kan ontsnappen
  13. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat het 20 minuten bakken
  14. Zet de temperatuur lager naar 190 graden Celcius en laat de Apfelstrudels nog 20 minuten goudbruin bakken
  15. Laat het minstens 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden
  16. Bestrooi het met poedersuiker

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 5 middelgrote zure appels
  • sap van een halve citroen
  • 120gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 90gr rozijnen
  • 1 losgeklopt ei met 3 eetlepels melk
  • Poedersuiker voor garnering

Benodigdheden

Oven

Details Portugese Groentesoep

Tip: Serveer de Apfelstrudels met slagroom of vanilleijs