1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Appel Kwarktaart

10 november 2014

Appel Kwarktaart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Deze Appel Kwarktaart maak ik meestal tijdens de herfst. Om de één of andere reden associeer ik dit recept met het najaar. Waarschijnlijk door de combinatie appel en noten. Ik hoop dat jullie deze taart net zo lekker vinden als ik. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 150gr verkruimelde biscuitjes
  • 90gr fijngehakte pecannoten
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 75gr gesmolten boter
  • 450gr roomkaas
  • 175gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 4 appels, geschild, zonder klokhuis in stukjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
  2. Mix 120gr van de biscuitkruimels met 40gr pecannoten, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en de gesmolten boter in een grote kom
  3. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
  4. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Klop de roomkaas met 100gr van de basterdsuiker tot een glad geheel
  6. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor gevolgd door de vanille extract
  7. Giet het mengsel in de taartvorm
  8. Mix vervolgens de stukjes appel met de overige theelepel kaneel, overgebleven 75gr basterdsuiker en overgebleven 30gr biscuit kruimels
  9. Strooi dit appel kruimel mengsel samen met de overige pecannoten over de kwarktaart
  10. Bak de Appel Kwarktaart voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren

Details Appel Kwarktaart

Tip: Gebruik walnoten in plaats van pecannoten wanneer deze niet voorhanden zijn

Benodigdheden

Oven, taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede)

Gerelateerde producten