1. Homepage
  2. Sauzen
  3. Argentijnse Chimichurri

30 juni 2014

Argentijnse Chimichurri

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

1 persoon

5 minuten

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook en ui in een keukenmachine fijn
  2. Voeg de koriander en oregano toe aan het mengsel en hak het nog even kort door elkaar. Het is niet de bedoeling de kruiden te pureren, het dient slechts fijn gehakt te worden
  3. Doe het mengsel in een kom en voeg de olijfolie, citroensap en azijn toe en meng het door elkaar. Het toevoegen van de olie, zijn en sap buiten de blender geeft de chimichurri de juiste textuur
  4. Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen peper
  5. Bewaar het in de koelkast tot het uitserveren

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 ui
  • 1 bosje verse koriander
  • een half bosje verse oregano
  • 150ml olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en vers gemalen peper naar smaak

Benodigdheden

keukenmachine

Details Argentijnse Chimichurri

Chimichurri is een heerlijke en veelzijdige saus en wordt in Argentinië traditioneel geserveerd bij biefstuk.