1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Aspergesoep recept

3 oktober 2014

Aspergesoep recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

30 minuten

Dit Aspergesoep recept maak ik helaas niet zo vaak omdat niet iedereen even veel van asperges houd. Maar voor degenen die daar wel van houden maak ik het graag en is het altijd een enorm succes! Tip! Het is echt heerlijk om er een paar stukjes knoflookbrood bij te serveren! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr groene asperges
  • 500ml groentebouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 400ml melk
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Doe de asperges, bouillon, tijm, laurier en knoflook in een grote soeppan en breng het geheel aan de kook
  2. Zet het vuur op de laagste stand, dek de pan af en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
  3. Doe de bloem in een kom en voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe
  4. Voeg de melk en de nootmuskaat toe aan de bouillon en breng het opnieuw aan de kook
  5. Laat het vervolgens 5 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken
  6. Haal de soep van het vuur en voeg de boter, zout en citroensap toe
  7. roer het geheel goed door en serveer het met knoflook brood

Details Aspergesoep recept

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven