1. Homepage
  2. Soepen
  3. Aubergine En Tomaten Soep

19 augustus 2015

Aubergine En Tomaten Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Aubergine En Tomaten Soep is een smaakvol recept dat eenvoudig te bereiden is. Erg gezond en lekker! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zeezout
  • 5 tomaten
  • 50ml olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500ml groentebouillon
  • 400gr gepelde tomaten
  • zout en peper
  • 50gr blauwe kaas, verkruimeld
  • handje vol croutons

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij ondertussen de aubergine in en besprenkel het royaal met zeezout
  3. Laat het zout 15 minuten intrekken terwijl de oven warm wordt
  4. Spoel het overtollige zout van de aubergine en zet het 20 minuten in de oven
  5. Breng een pan met water aan de kook en doe de tomaten in de pan
  6. Haal de tomaten uit de pan zodra het vel los komt
  7. Verwijder de velletjes van de tomaten en snij het in blokjes
  8. Snij de aubergine in blokjes en verhit vervolgens de olijfolie in een soeppan
  9. Voeg zowel de aubergine als de blokjes tomaat en de fijngesneden knoflook toe
  10. Bak het geheel voor ongeveer 2 minuten
  11. Voeg de bouillon en de gepelde tomaten toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
  12. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en haal het van het vuur
  13. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper naar smaak
  14. Garneer de soep met de verkruimelde blauwe kaas en wat croutons

Details Aubergine En Tomaten Soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven

Gerelateerde producten