1. Homepage
  2. Tapas
  3. Baconrolletjes met Dadels en Geitenkaas

22 december 2014

Baconrolletjes met Dadels en Geitenkaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 stuks

25 minuten

Baconrolletjes met Dadels en Geitenkaas kan je bereiden als tapas, amuse, voorgerecht of zelfs als klein bijgerechtje. De zoute bacon gecombineerd met de zoete dadels en honing en de kruidige basilicum, heerlijk! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 12 dadels
  • 6 plakjes bacon
  • 125gr geitenkaas
  • 12 basilicumblaadjes
  • honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Snijd de plakjes bacon door de helft
  3. Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke porties
  4. Leg een stukje geitenkaas bovenop de dadels en bedek het met een basilicumblaadje
  5. Maak het geheel af met een paar druppeltjes honing en rol het in de halve plakjes bacon
  6. Leg de Baconrolletjes met Dadels en Geitenkaas op de bakplaat en zet het 10 minuten in de oven
  7. Draai de rolletjes na 5 minuten om zodat ze mooi egaal gebakken worden

Details Baconrolletjes met Dadels en Geitenkaas

Tip: Serveer 3 baconrolletjes per persoon op een bedje van rucola en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Benodigdheden

Oven