1. Homepage
  2. Cocktails en Dranken
  3. Boerenjongens recept

4 juni 2014

Boerenjongens recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

10 personen

10 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng water, suiker en een kaneelstokje in een steelpan aan de kook en roer het door totdat de suiker is opgelost
  2. Voeg de rozijnen toe en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes mee koken
  3. Schenk het mengsel na 10 minuten over in een weckfles van 750ml. laat het afkoelen en zet de fles vervolgens 48 uur in de koelkast
  4. Schenk vervolgens de brandewijn erbij, roer het goed door en sluit de weckfles
  5. Hierna moet de drank minstens 6 weken op een koele, donkere plek rijpen
  6. Serveer het drankje in een klein glaasje met een klein lepeltje erin

Ingrediënten

  • 250ml water
  • 100gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 250gr rozijnen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 500ml brandewijn

Benodigdheden

Oven

Details Boerenjongens recept

Tip: Gebruik de Boerenjongens als saus over een cake, vla of vanilleijs