1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Bonensalade Met Tonijn En Paprika

29 juni 2016

Bonensalade Met Tonijn En Paprika

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Bonensalade Met Tonijn En Paprika is een gezond recept en ook nog eens super lekker! Probeer het eens! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 blik bruine of witte bonen
  • 1 blik tonijn op olie (ca. 200 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • zout en peper, toevoegen naar eigen smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Spoel de bonen af in een zeef en laat ze uitlekken
  2. Giet de tonijn af maar bewaar de olie en verdeel de tonijn in stukjes
  3. Pel de ui en snij het in halve ringen
  4. Maak de paprika schoon en snij het in kleine stukjes
  5. Maak d tomaten schoon, halveer de tomaten en verwijder het vocht en de zaadjes
  6. Snij het vruchtenvlees in kleine stukjes
  7. Klop het opgevangen olie, citroensap, olijfolie en het uitgeperste knoflookteentje door elkaar
  8. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper
  9. Schep de bonen, tonijn, ui, paprika, tomaat en de vinaigrette door elkaar in een schaal of kom en strooi de peterselie erover heen

Details Bonensalade Met Tonijn En Paprika

Tip: Lekker met wat stokbrood erbij of afwerken met wat olijven.

Benodigdheden

Zeef