Boontjes en Champignons uit de Oven is een heerlijk vegetarisch gerecht bijgerecht. Het is gezond en lekker en gemakkelijk te bereiden! Veel kookplezier!
Ingrediënten
2 uien, in zeer dunne ringen gesneden
35gr bloem
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel zout
klontje boter
500gr verse sperziebonen, gedopt en schoongemaakt
2 eetlepels boter
400gr champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen peper
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1/2 theelepel nootmuskaat
2 eetlepel bloem
250ml groentebouillon
100ml kookroom
100ml melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240°C
Mix de uiringen met de bloem, paneermeel en zout in een grote kom
Vet een cakevorm in met een klontje boter en verdeel de uiringen gelijkmatig over de vorm
Zet het geheel in het midden van de oven ongeveer 20 minuten in de oven tot de ringen goudbruin zijn
Kook de bonen 5 minuten in een pan met water
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de champignons, zout en peper toe
Bak de champignons in ongeveer 4 minuten gaar
Voeg de knoflook en nootmuskaat toe en bak het geheel nog ongeveer 1 minuut
Strooi de bloem over de champignons en bak het nogmaals 1 minuut
Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het aan de kook
Voeg de kookroom en melk toe en laat het geheel ongeveer 7 minuten sudderen op middelhoog vuur
Haal de uiringen uit de oven en zet de oven op 190°C
Meng een kwart van de uiringen met de sperziebonen en het champignonmengsel
Verdeel het mengsel gelijkmatig over een ovenschaal en bestrooi het met de rest van de uiringen
2 comment
LAAT EEN REACTIE ACHTER
Uw email adres wordt niet gepubliceerd.