1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Bosbessen Kruimelcakejes

9 augustus 2014

Bosbessen Kruimelcakejes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

80 minuten

Eet deze heerlijke Bosbessen Kruimelcakejes warm als dessert met een bolletje vanille ijs of serveer het als een cakeje voor bij de koffie! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300gr kristalsuiker
  • 375gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 225gr boter
  • 1 ei
  • 600gr verse bosbessen
  • 4 theelepels Maizena

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Vet de bodem en zijkanten van een vierkante bakvorm (ongeveer 30cm) in met een beetje boter
  3. Rasp de citroen schil en zet deze apart
  4. Meng 200gr suiker, de bloem en bakpoeder in een beslag kom
  5. Voeg de zout en de citroenschil toe
  6. Voeg vervolgens de boter en het ei toe en meng alles goed door elkaar tot het een kruimelig beslag vormt
  7. Druk de helft van het deeg langs de bodem en rand van de bakvorm
  8. Meng de rest van de suiker, Maizena en citroensap in een beslag kom en voeg vervolgens de bosbessen toe
  9. Vul de beslag vorm gelijkmatig met het bosbessen mengsel
  10. Verkruimel de overgebleven deeg over de bessen laag
  11. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot de bovenkant licht bruin is geworden
  12. Laat de cake volledig afkoelen en snijd het als laatste in vierkantjes

Details Bosbessen Kruimelcakejes

Tip: Vervang de bosbessen door abrikozen en je bakt Abrikozen Kruimelcakejes! Ook erg lekker!

Benodigdheden

Oven, vierkante bakvorm

Gerelateerde producten