1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Bouillon Met Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes

4 mei 2016

Bouillon Met Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Bouillon Met Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes is een echt voorjaarsgerecht. Het is mild en licht van smaak en daarmee ideaal als voorgerecht of lunchgerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden gember
  • 750ml kippenbouillon
  • Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes
  • 250gr gehakte spinazie
  • 2 geklutste eieren
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui en gember totdat de ui zacht en glazig is
  2. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook
  3. Matig het vuur, voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
  4. Voeg vervolgens de spinazie toe en kook het geheel voor nog ongeveer 5 minuten op matig vuur
  5. Schenk langzaam beetje bij beetje al roerend de geklutste ei door de soep
  6. Voeg als laatste de vissaus en citroensap toe, roer het even goed door en laat het nog een paar minuten zachtjes koken

Details Bouillon Met Aziatisch Gekruide Gehaktballetjes

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven