1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Broodje Rosbief met Ui en Kaas

8 oktober 2014

Broodje Rosbief met Ui en Kaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

3 personen

20 minuten

Dit Broodje Rosbief met Ui en Kaas is echt een fantastisch recept! Mijn man houdt enorm van een goed stuk vlees maar ik maak er toch liever iets bijzonders van. Ook al is dit broodje relatief eenvoudig en gemakkelijk te bereiden, het is toch wat anders dan gewoon een stuk vlees. De smaken van gebakken ui, gesmolten kaas en knoflook.. Jummie!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 400gr rosbief aan het stuk
  • zout en peper
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 grote baguette, halve stokbrood of grote ciabatta
  • 3 eetlepels knoflookboter
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 plakken belegen kaas
  • 100gr geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit een klontje boter in een braadpan
  2. Bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin
  3. Bestrooi de rosbief met een beetje zout en peper
  4. Bak de rosbief met de deksel schuin op de pan in 15 minuten gaar. Halverwege het vlees even omkeren en 3 minuten voor het einde de knoflook en ui ringen toevoegen en meebakken tot deze zacht zijn
  5. Besmeer ondertussen het brood met de knoflookboter en bestrooi het met een beetje vers gemalen zwarte peper
  6. Snijd het vlees in dunnen plakjes en verdeel het samen met de ui over het brood
  7. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en beleg het als laatste met de belegen kaas

Details Broodje Rosbief met Ui en Kaas

Tip: Varieer met dit recept door rode of groene paprika toe te voegen.

Benodigdheden

Niet opgegeven