1. Homepage
  2. Bonbons en Snoepjes
  3. Caramel Appeltjes

16 september 2014

Caramel Appeltjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

24 stuks

50 minuten

Ik hou van caramel en van appels, en kan me dus bijna geen groter feestje indenken dan deze Caramel Appeltjes. De frisheid en tikje zuur van de appels in combinatie met de zoete caramel afgewerkt met nootjes en chocolade! Hmmm… Smullen! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 3 Granny Smith appels
  • 1 citroen
  • 400gr bruine suiker
  • 250ml koksroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30gr gehakte pecannoten
  • chocoladesaus

Bereidingswijze

  1. Snijd de appels door de helft en hol ze uit met een lepel
  2. Pers de citroen uit en besprenkel de halve appels met het sap. Dit zorgt ervoor dat de appels niet meteen bruin kleuren
  3. Doe de bruine suiker, room, boter en stroop in een steelpan en breng het al roerend aan de kook op matig tot hoog vuur. Roer tot de bruine suiker is opgelost
  4. Laat het vervolgens nog ongeveer 8 minuten zachtjes koken op laag vuur
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de vanille toe
  6. Blijf het mengsel voortdurend roeren totdat het stopt met borrelen
  7. Laat de caramel ongeveer 15 minuten afkoelen
  8. Verwijder het vocht (citroensap) uit de halve appels met wat keukenpapier. Als de appels te vochtig zijn blijft de caramel niet plakken
  9. Schenk de caramel in de uitgeholde appels en besprenkel het met de gehakte pecannoten
  10. Zet de Caramel Appeltjes minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de caramel stijf wordt
  11. Snijd de appeltjes in halve maantjes en versier het geheel met een beetje chocoladesaus

Details Caramel Appeltjes

Tip: Voor de verandering kan je ook walnoten gebruiken in plaats van pecannoten

Benodigdheden

niet opgegeven