1. Homepage
  2. Sauzen
  3. Champignonsaus

6 juli 2016

Champignonsaus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Deze makkelijke heerlijke Champignonsaus past perfect bij biefstuk of een ander stuk vlees. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 250gr champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 115ml rode wijn
  • 225ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels koud water
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze

  1. Bak de champignons in de boter en olie gedurende 3 tot 5 minuten onder af en toe roeren
  2. Voeg de rode wijn toe en laat het een paar minuten staan
  3. Voeg de runderbouillon toe en laat het ongeveer 5 minuten sudderen
  4. Mix de bloem en het water door elkaar tot een glad mengsel
  5. Roer het mengsel door de champignons tot het goed gemengd is
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het ongeveer in 1 minuut dik worden
  7. Voeg meer bouillon toe wanneer de saus te dik wordt
  8. Voeg als laatste peterselie en zout en peper toe naar smaak

Details Champignonsaus

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven