1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Champignonsoep met Cashewnoten

14 januari 2015

Champignonsoep met Cashewnoten

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Deze Champignonsoep met Cashewnoten is echt verrukkelijk! Heerlijk van smaak en lekker romig door de gepureerde cashewnoten. Echt het proberen waard! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 150gr cashewnoten
  • 500gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 versnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200ml water
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • klein handje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Laat de cashewnoten wellen in een grote kom met water
  2. Roerbak de champignons, ui en knoflook in de olijfolie op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten
  3. Zet het vuur op de laagste stand en voeg de groentebouillon toe
  4. Laat het geheel 30 minuten pruttelen
  5. Laat de cashewnoten uitlekken, pureer het samen met het water in een blender tot een romig geheel en voeg het toe aan de soep
  6. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en laat het nog 20 minuten zachtjes pruttelen
  7. Breng de Champignonsoep met Cashewnoten op smaak met zout en peper en garneer het met een klein takje verse peterselie

Details Champignonsoep met Cashewnoten

Tip: Serveer deze verrukkelijke soep met een paar stukjes knoflookbrood of stokbrood.

Benodigdheden

Keukenmachine

Gerelateerde producten