Bereidingswijze

Kook de grof gesneden champignons en de uien in de bouillon gedurende ongeveer een half uur. Laat het enigszin...' />

  1. Homepage
  2. Soepen
  3. Champignonsoep volgens Oma's recept

15 april 2014

Champignonsoep volgens Oma’s recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Champignonsoep volgens Oma’s recept

Bereidingswijze

Kook de grof gesneden champignons en de uien in de bouillon gedurende ongeveer een half uur.
Laat het enigszins afkoelen en pureer het geheel in de keukenmachine*.
Neem een pan met een dikke bodem en verhit de boter langzaam totdat deze niet meer bruist. Voeg langzaam de bloem toe en kook het geheel op een laag vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Blijf steeds roeren, tot je een blanke, gladde ‘roux’ hebt.
Zet het vuur uit en voeg geleidelijk, onder voortdurend roeren, de melk toe.
Breng het aan de kook en roer tot het dikker wordt. Voeg het gepureerde uien/champignon/bouillon mengsel toe en laat 20 minuten langzaam koken.
Voeg in de laatste 10 minuten de plakjes champignons en de peterselie toe en breng het geheel goed op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

  • 4 ons champignons, schoongemaakt en grof gesneden
  • 2 ons champignons in plakjes gesneden.
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 1/2 liter bouillon (groente of kippen-)
  • 50 gram margarine
  • 60 gram gezeefde bloem
  • 1 bosje peterselie
  • 1 liter volle melk
  • zout en peper

 

Details

Bereidingstijd: 1 uur
Benodigdheden: keukenmachine. Heb je die niet dan kun het ook door een zeef drukken.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld