1. Homepage
  2. Snacks en Tussendoortjes
  3. Cherry Tomaatjes Met Mozzarella En Basilicum

29 december 2015

Cherry Tomaatjes Met Mozzarella En Basilicum

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

20 porties

35 minuten

Heerlijke klassiek Italiaanse Cherry Tomaatjes Met Mozzarella En Basilicum! De zelfgemaakte Balsamicoazijn stroop is de truc en maakt het vaak de meest gewaardeerde hapje op een avond. En ook nog eens super eenvoudig te bereiden! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 20 cherry tomaatjes
  • 20 mozzarella mini bolletjes
  • 40 basilicum blaadjes
  • 50gr honing
  • 300ml balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Was de cherry tomaatjes en snij ze door de helft
  2. Laat de mozzarella bolletjes uitlekken in een vergiet
  3. Was de basilicumblaadjes en laat ze uitlekken
  4. Verwarm ondertussen de honing in een steelpannetje totdat het een beetje begint te bubbelen. Laat het niet te bruin worden
  5. Voeg daarna de balsamicoazijn toe en laat het heel langzaam inkoken
  6. Wanneer het mengsel voor ongeveer een derde is ingekookt kan je het laten afkoelen
  7. Rijg als laatste de cherry tomaatjes, mozzarella bolletjes en basilicum blaadjes aan een cocktail prikker. Begin met een half tomaatje, vervolgens een basilicum blaadje, dan de mozzarella, vervolgens weer een basilicum blaadje en als laatste weer een half tomaatje
  8. Serveer de hapjes met de zelfgemaakte balsamicoazijn stroop

Details Cherry Tomaatjes Met Mozzarella En Basilicum

Niet opgegeven

Benodigdheden

Cocktailprikkers