1. Homepage
  2. Ontbijtgerechten
  3. Chocolade Kaneel Muffins

12 november 2014

Chocolade Kaneel Muffins

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 stuks

45 minuten

Chocolade Kaneel Muffins, heerlijk voor bij het ontbijt of gewoon als tussendoortje. Muffins en cupcakes doen het ook altijd goed bij de kinderen! Om met z’n allen gezellig te maken of gewoon om er van te genieten! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 260ml melk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 200gr bloem
  • 60gr cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 100gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • 150gr chocoladedruppels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
  2. Breng de melk aan de kook in een steelpan en voeg het kaneelstokje en 2 eetlepels kristalsuiker toe
  3. Laat de melk 15 minuten op laag vuur koken en verwijder het kaneelstokje
  4. Laat de melk volledig afkoelen
  5. Zeef ondertussen de bloem samen met de cacaopoeder, bakpoeder en kaneelpoeder in een grote kom en voeg het snufje zout en de suiker toe
  6. Klop de eieren samen met de melk en gesmolten boter tot een luchtig geheel
  7. Maak een kuiltje in het midden van het droge mengsel en giet het natte mengsel erin
  8. Meng het geheel rustig door elkaar tot er een gladde massa ontstaat
  9. Roer als laatste de chocoladedruppels door het geheel
  10. Verdeel het mengsel vervolgens over de 12 vormpjes en zet het 25 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Laat de Chocolade Kaneel Muffins minimaal 5 minuten afkoelen

Details Chocolade Kaneel Muffins

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, cupcakes bakvorm

Gerelateerde producten