1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Chocolade Mousse Taart Met Mokkasaus

8 juni 2016

Chocolade Mousse Taart Met Mokkasaus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

165 minuten

Chocolade Mousse Taart Met Mokkasaus is een genot! Leuk om te maken en natuurlijk om van te genieten zodra het klaar is een aangesneden kan worden! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 250ml halfvolle melk
  • 75ml sterke koffie
  • 50gr witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eidooiers
  • 150gr biscuitjes
  • 20gr cacaopoeder
  • 75gr boter
  • 100gr witte chocolade
  • 150gr pure chocolade
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100ml volle melk
  • 500ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Voor de saus breng de halfvolle melk samen met de koffie aan de kook en roer de suiker erdoor tot deze volledig is opgelost
  2. Voeg de vanille extract toe
  3. Voeg al kloppend een paar eetlepels van de hete mengsel door de eierdooiers
  4. Klop vervolgens het eierdooier mengsel door het hete mengsel en laat het 1 minuut al kloppend door koken
  5. Verwijder de pan van het vuur en laat het afkoelen
  6. Dek de pan vervolgens af en zet het in de koelkast
  7. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine, voeg de cacaopoeder toe en smelt de boter in een steelpan
  8. Meng de gesmolten boter door de biscuitkruimels en verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm
  9. Druk de bodem met de bolle kant van een lepel aan en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven
  10. Breek de witte en de pure chocolade in stukjes boven en klein pannetje
  11. Zet het pannetje in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerende au bain marie smelten
  12. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water
  13. Breng de melk aan de kook in een steelpan, haal het van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op
  14. Roer vervolgens het gelatine mengsel door de gesmolten chocolade
  15. Laat het chocolade mengsel afkoelen maar niet helemaal opstijven
  16. Klop de slagroom stijf en spatel het door het chocolademengsel
  17. Spatel de chocolademousse in de springvorm en laat het 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven
  18. Haal na 2 tot 3 uur de springvorm voorzichtig los van de taart
  19. Zet de taart op een bord en snij het in punten met een scherp mes
  20. Schenk een beetje van de mokkasaus over de taartpunt

Details Chocolade Mousse Taart Met Mokkasaus

Niet opgegeven

Benodigdheden

Keukenmachine, springvorm (ongeveer 22cm)

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten