1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Chocoladefondue

28 juli 2014

Chocoladefondue

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Chocoladefondue is met name erg lekker maar ook lachwekkend simpel. Omdat je vrijwel alles in chocolade kan dippen wordt gesmolten chocolade ineens de basis voor oneindig veel variaties van smaken. Geweldig tijdens feestjes of de perfecte manier om een ​​romantische maaltijd af te sluiten!

Ingrediënten

  • 250ml room
  • 400gr fijngehakte pure chocolade
  • 2 eetlepels Frangelico (hazelnoten likeur) of Amaretto (amandelen likeur)
  • 100gr fijngehakte hazelnoten of amandelen

Bereidingswijze

  1. Verhit de room in een steelpan op matig vuur tot het zachtjes begint te koken
  2. Haal de pan van het vuur en voeg chocolade toe
  3. Laat de chocolade 3 tot 5 minuten zacht worden, klop vervolgens de chocolade samen met de room
  4. Roer de likeur en gehakte noten door het chocolademengsel en schenk het in de fonduepan
  5. Wanneer de chocolade te dik wordt kan je er altijd nog een paar lepels room doorroeren (één lepel tegelijk)

Details Chocoladefondue

Heerlijk om te dippen: Aardbeien, lange vingers, marshmellows, banaan, annanas, en nog veel meer!

Benodigdheden

Chocoladefondue

Gerelateerde producten