1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Citroen brownies

4 juni 2018

Citroen brownies

Gepubliceerd door Jessica Spijker

10 personen

45 minuten

Citroen brownies hebben dezelfde smeuige structuur als de klassieke brownies maar dan zónder chocolade en mét citroen. De frisse smaak maken deze brownies tot het perfecte toetje of tussendoortje voor deze zomer

Ingrediënten

100 gram bloem
150 gram suiker
120 gram zachte boter
2 eieren
1/4 theelepel zout
2 1/2 theelepel citroenrasp
2 eetlepels citroensap

voor het glazuur:
60 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
2 theelepels citroenrasp

Voor 10 stuks

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik van 20 bij 20 cm in. Doe de bloem, boter, zout en suiker in een kom en mix dit totdat alles goed gemengd is. Meng vervolgens in een aparte kom de eieren, citroensap en citroenrasp. Doe de 2 mengsels bij elkaar en mix dit enkele minuten goed door totdat er een glad en romig beslag ontstaat. Giet het beslag in het bakblik en zet het voor 25-25 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin zijn en een sateprikker er schoon uit komt. Voor het glazuur meng je de poedersuiker, citroensap en citroenrasp totdat deze glad is. Laat de brownies eerst volledig afkoelen en haal ze vervolgens uit het bakblik. Verdeel het glazuur over de brownies en snijd ze vervolgens in stukken.

 

meer koekjes recepten.

Details

Benodigdheden

mengkom, bakblik oven

Citroen brownies