1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt

9 maart 2016

Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt is zo eenvoudig voor te bereiden en te maken dat het al snel deel uitmaakt van je wekelijks terugkerende recepten! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • zout en peper
  • 800gr gehakt
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 250gr champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 tomaat in halve maantjes gesneden
  • 125gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met aluminiumfolie
  2. Snij de courgettes door de helft en schep het vruchtvlees eruit
  3. Plaats de halve courgettes op de ovenplaat met de uitgeholde kant naar boven
  4. Bestrooi het met een beetje zout en peper
  5. Bak het gehakt rul in een koekenpan
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, 1/2 theelepel zout, fijngesneden ui, rode paprika, champignons en sambal toe en roer het goed door elkaar
  7. Verdeel de vulling over de halve courgettes
  8. Leg de stukjes tomaat boven op de vulling en bedek het geheel met aluminiumfolie
  9. Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas
  11. Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven
  12. Laat de Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt nog eventjes afkoelen voor het serveren

Details Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst!

Benodigdheden

Oven