1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Couscous met Abrikozen en Munt

18 september 2014

Couscous met Abrikozen en Munt

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

35 minuten

Couscous met Abrikozen en Munt is een heerlijk bijgerecht met een Noord Afrikaans tintje! Ik maak het altijd voor bij de lamsrack. De kruiden, de zoete rode ui en verse munt geeft het een geweldige authentieke eigen smaak!

Ingrediënten

  • 500gr couscous
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 500ml groentebouillon (warm)
  • 2 gesnipperde rode uien
  • snufje zout
  • 1 theelepel basterd suiker
  • 100ml kokend water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kleine handvol fijngesneden verse muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de couscous in een grote kom en voeg de kurkuma, kaneelpoeder en abrikozen toe. Roer het geheel goed door elkaar
  2. Schenk de bouillon over het mengsel, roer het even goed door, dek het af met plasticfolie en laat het gedurende 5 minuten staan
  3. Doe de rode ui in een kom met een flinke snuf zout en de suiker en voeg het kokend water toe
  4. Laat de zout en de suiker minimaal 10 minuten intrekken en laat het vervolgens uitlekken
  5. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is voor ongeveer 3 minuten
  6. Voeg de ui samen met de munt toe aan de couscous en meng het geheel goed door elkaar
  7. Serveer de couscous in een schaal en garneer het eventueel met een paar muntblaadjes

Details Couscous met Abrikozen en Munt

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven