1. Homepage
  2. Soepen
  3. Crabchowder recept

19 maart 2015

Crabchowder recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Deze Crabchowder recept is eenvoudig te bereiden en erg lekker! Heerlijk romig en geserveerd in een Italiaanse bol voor een extra leuk detail! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 ui
  • 2 grote aardappels
  • 300gr krabvlees of surimi
  • 40gr boter of margarine
  • 75gr spekblokjes
  • 50gr bloem
  • 1 liter melk
  • 500ml visbouillon
  • zout en peper
  • Worcestershire saus
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Begin met het pellen en het snipperen van de ui
  2. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes
  3. Snijd het krabvlees fijn en snij de kapjes van de Italiaanse bollen en hol ze uit
  4. Verhit vervolgens de boter in een soep pan en fruit de ui en spekblokjes hierin ongeveer 3 minuten
  5. Voeg de bloem toe en laat het, al omscheppend, gaar worden
  6. Voeg vervolgens al roerend de melk en visbouillon toe
  7. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Voeg het krabvlees toe en laat het opnieuw nog zo’n 5 minuutjes rustig koken
  9. Breng de soep als laatste op smaak met zout, peper en Worcestershire saus
  10. Vul de broodjes met de soep en garneer het met de fijngehakte peterselie

Details Crabchowder recept

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven