1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Cranberry Granaatappel Taart

20 januari 2016

Cranberry Granaatappel Taart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

70 minuten

Cranberry Granaatappel Taart is een leuk recept om eens uit te proberen. Het is weer eens wat anders dan een appeltaart! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 175gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 120gr boter
  • 5 eetlepels water
  • 50gr boter
  • 350gr bruine suiker
  • 5 eieren
  • 250ml honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 175gr walnoten, fijngehakt
  • 100gr verse cranberries
  • 100gr granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 22cm in met een klontje boter
  2. Meng de bloem met het zout in een grote kom
  3. Snij de boter in blokjes en voeg het toe aan het droge mengsel
  4. Mix het geheel door elkaar totdat deze een kruimelig geheel vormt
  5. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het tot een grote bal
  6. Rol de bal uit op een met bloem bestrooide werkblad tot een cirkelvorm groot genoeg om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken
  7. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg
  8. Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de bruine suiker toe
  9. Roer het goed door tot de suiker is opgelost
  10. Klop ondertussen de eieren los
  11. Laat het boter-suiker mengsel enigszins afkoelen, doe het in een grote kom, voeg de honing, vanille extract en losgeklopte eieren toe en klop het tot een glad mengsel
  12. Voeg de walnoten, cranberries en granaatappelpitjes toe en schenk het beslag in de taartvorm
  13. Bak de Cranberry Granaatappel Taart in ongeveer 55 minuten gaar
  14. Laat de taart afkoelen voor het aansnijden

Details Cranberry Granaatappel Taart

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, taartvorm met een doorsnede van ongeveer 22cm

Gerelateerde producten