1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Crêpe Suzette met Mandarijn

28 maart 2014

Crêpe Suzette met Mandarijn

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden


Crêpe Suzette met Mandarijn saus voor 10 crêpes

Bereidingswijze

Meng de suiker, 2 eieren, het zout, 2 dl cider en 2 dl melk tot een glad beslag. Laat het mengsel even (kwartiertje)staan en roer er dan nog 1 dl melk door heen. gebruik een koekepan met tefallaag. schenk het beslag in de pan met hete gesmolten boter en wacht tot de bovenkant van de crepe is opgedroogd, besprenkel de crepes tijdens het bakken met een beetje grand marnier. Draai hem dan om
Bak de crêpe op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer de crêpe en bak de andere kant 1-1½ min. Houd warm (bv door een bord op een pan met heet water op het fornuis te zetten). Bak de rest van de crêpes op dezelfde manier.

Breng de jus d’orange aan de kook en voeg alle ingredienten toe. Laat de saus 15 tot 20 minuten koken totdat jij een beetje ingedikt is. Vouw de crepe in 4 stukken en serveer met partjes verse manderijn en evt een bolletje vanilleijs.

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • zout
  • 



2 dl cider
  • 3 dl melk
  • mandarijnensaus

  • 

500 ml sinaasappelsap (vers of uit een pak)
  • 50 ml Cointreau, Grand Marnier of een andere sinaasappellikeur
  • 150 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • snufje kaneelcurrypoederr
  • manadrijnen rasp

Details

Bereidingstijd: 30 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig