1. Homepage
  2. Jams en Compotes
  3. Druivenjam recept

24 maart 2014

Druivenjam recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Rode Druivenjam recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan met rechte randen op een hoog vuur en doe de druiven en suiker er in en laat het geheel 10 minuten koken. Gebruik een zeef of vergiet om de drab te scheiden van de het sap. Zet de pan terug op het vuur en voeg de pectine toe en laat al roerend doorkoken tot het ingedikt is.
Giet in de voorverwarmde jampotten en draai ze om (op hun deksel) om af te koelen.
Je kunt allerlei fruit toevoegen voor bijzondere smaakjes..

Ingrediënten

  • 1,5 kg druiven
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 zakjes pectine

 

 

Details

Bereidingstijd: 25 minuten.

Benodigdheden: 10 lege jampotten

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig