1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Duitse Aardappelsalade

10 juli 2014

Duitse Aardappelsalade

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in partjes
  2. Kook de aardappel partjes gaar, laat ze uitlekken en zet ze opzij om af te koelen
  3. Bak de bacon in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin en knapperig is
  4. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier in een kom
  5. Voeg de ui toe aan het vet en fruit op matig vuur tot de ui glazig is
  6. Voeg de azijn, water, suiker, zout en peper toe aan de pan
  7. Breng het geheel aan de kook en voeg de aardappel partjes en peterselie toe
  8. Verkruimel de helft van de bacon en voeg het toe aan het aardappel mengsel
  9. Verhit het geheel nog één minuut alvorens het over te plaatsen in een schaal
  10. Verkruimel de overgebleven bacon en strooi het over de salade
  11. Serveer de aardappelsalade warm

Ingrediënten

  • 675gr geschilde aardappelen
  • 6 plakjes bacon
  • 1 versnipperde rode ui
  • 50ml azijn
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • een snufje gemalen zwarte peper
  • een klein bosje gehakte verse peterselie

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Duitse Aardappelsalade

Tip: Erg lekker voor bij een zomerse barbeque