1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Uruguayaanse Empanada met Kip

24 juni 2014

Uruguayaanse Empanada met Kip

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

60 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  2. Kook de kippenbouten gedurende 20 minuten in water met een snufje zout en laurierblaadjes en laat het afkoelen in zijn eigen bouillon
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit ondertussen de ui, paprika, prei en tomaten
  4. Haal na 20 minuten de kip uit de pan en verwijder al het vlees van het bot
  5. Voeg de kip en de bouillon toe aan de koekenpan met groente en laat het sudderen tot de bouillon flink is verminderd
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de hardgekookte eieren, rozijnen en olijven toe. Breng het geheel op smaak met de verschillende kruiden en meng het goed door elkaar
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  8. Combineer de 8 plakjes inmiddels ontdooide deeg tot 1 grote bol deeg, deel deze in vieren en rol 4 mooie ronde lapjes met ongeveer 15cm doorsnede
  9. Leg de plakjes bladerdeeg op een licht met bloem bestoven vlakke ondergrond
  10. Leg 2 a 3 eetlepels van de vulling in het midden van de plakken deeg
  11. Bevochtig de rand van de bovenste helft van het deeg met een natte vinger
  12. Vouw vervolgens de onderste helft van het deeg tot de randen elkaar ontmoeten en druk het deeg samen met je vingers. De empanada moet de vorm hebben van een halve maan
  13. Klop een ei in een ondiepe schaal en bestrijk de bovenkant van elke afgesloten empanada zodat ze een mooie glanzende, gouden kleur krijgen
  14. Zet de empenadas ongeveer 30 minuten in het midden van de oven

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1kg kippenbouten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode en 1 groene paprika, zaden verwijderd en fijngesneden
  • 2 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 2 gesnipperde grote uien
  • 2 fijngesneden preien
  • plantaardige olie
  • 150ml kippenbouillon
  • 5 fijngesneden hardgekookte eieren
  • een handvol rozijnen
  • 100gr fijngesneden groene olijven
  • Zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano en een snufje komijnpoeder

Benodigdheden

Oven

Details Uruguayaanse Empanada met Kip

Niet opgegeven