1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Frambozen Cranberry Compote

12 september 2014

Frambozen Cranberry Compote

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 porties

40 minuten

Deze frisse Frambozen Cranberry Compote smaakt heerlijk bij een bolletje vanille ijs, cheesecake of een kom yoghurt of kwark. Maar het is ook super lekker bij een stukje kip of rundvlees. Smullen!

Ingrediënten

  • 50ml water
  • 500gr verse frambozen
  • 200gr cranberries (vers of ingevroren)
  • 100gr basterd suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 gelatine bladen

Bereidingswijze

  1. Doe het water samen met de frambozen en cranberries in een steelpan en breng het aan de kook op laag vuur
  2. Voeg de suiker, citroensap, kaneelpoeder, nootmuskaat en vanille extract toe en roer het geheel goed door
  3. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur
  4. Leg ondertussen de gelatine bladen één voor één ongeveer 5 minuten in een bakje met koud water
  5. Haal de bladen uit het water, knijp het water eruit en voeg het al roerend toe aan het mengsel
  6. Laat de Frambozen Cranberry Compote nog ongeveer 5 minuten doorkoken op de laagste stand
  7. Koel de compote terug naar kamertemperatuur en bewaar het afgedekt in de koelkast

Details Frambozen Cranberry Compote

niet opgegeven

Benodigdheden

niet opgegeven