1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Fruitsoep met Vanille ijs

29 mei 2014

Fruitsoep met Vanille ijs

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Bereidingswijze

  1. Snij van een kilo rabarber de steelaanzet en het blad af
  2. Snij de stengels in stukken van ongeveer 3cm, was deze en laat ze uitlekken
  3. Was de aardbeien en snij ze door midden
  4. Doe de stukjes rabarber samen met 50gr aardbeien in een grote pan. Voeg een kopje water toe zodat de rabarbermoes niet aanbrand
  5. Roer er 50gr suiker door en laat het 10 minuten koken
  6. Voeg nog een kopje water toe en laat het nog 15 minuten koken
  7. Verdeel de rabarbersoep over vier diepe borden
  8. Schep de frambozen en de rest van de aardbeien door de soep
  9. Leg een bolletje vanille ijs in het midden

Ingrediënten

  • 1 kilo verse rabarber
  • 200gr verse aardbeien
  • 50gr suiker
  • 150gr verse frambozen
  • 4 bolletjes vanille ijs

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Fruitsoep met Vanille ijs

Tip:In plaats van frambozen kan je ook perzikken op siroop gebruiken