1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Gebakken kokosbananen

12 maart 2014

Gebakken kokosbananen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Voor 4 Personen

Bereidingswijze

Schil de bananen, snij ze in de lengte door en leg ze op een platte schaal. De bloem met behulp van een zeef over beide banaankanten stuiven. Klop de eieren in een diep bord los, en meng in een ander diep bord de vanilliesuiker met kokos. Schud het teveel aan bloem van de bananen af. Haal elke banaanhelft door het eimengsel en door de kokos. 
Verhit olie in de wok. Frituur de banaanhelften in 2 porties in 3 minuten rondom bruin. Laat ze voordat je ze op het bord schept even op het keukenpapier uitlekken. Schep bij uw gebakken kokosbananen een bolletje ijs en smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 

2 eieren
  • 
100 gram bloem

  • 
1 zakje vanillesuiker

  • 100 gram geraspte kokos


  • 
100-200 ml olie

  • 
4 bolletjes vanilleroomijs


Benodigdheden

wok
platte schaal
zeef
2 diepe borden
keukenpapier

Details

Bereidingstijd: 10 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk