1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Gegrilde Cubaanse Maiskolven

26 juni 2015

Gegrilde Cubaanse Maiskolven

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 porties

25 minuten

Gegrilde Cubaanse Maiskolven is gemakkelijk om te bereiden en is weer eens wat anders voor bij de barbecue. Gegarandeerd succes! Veel grilplezier!

Ingrediënten

  • 400gr boter
  • een bosje verse koriander
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • 6 maiskolven
  • 500gr witte kaas

Bereidingswijze

  1. Doe de boter samen met de verse koriander, chilipoeder, gemalen komijn, zout en vers gemalen zwarte peper in een keukenmachine en mix het geheel tot een gladde massa
  2. Smeer de maiskolven in met de helft van het botermengsel
  3. Gril de maiskolven op de barbecue tot deze aan alle kanten mooi bruin kleur en gaar is. Draai de maiskolven regelmatig om om aanbranden te voorkomen
  4. Verkruimel ondertussen de witte kaas
  5. Smeer de gegrilde maiskolven vlak voor het serveren in met de rest van het botermengsel
  6. Bestrooi de gegrilde Cubaanse maiskolven met de witte kaas en serveer het meteen

Details Gegrilde Cubaanse Maiskolven

Tip: Serveer de Gegrilde Cubaanse Maiskolven als bijgerecht bij een gezellige zomerse barbecue.

Benodigdheden

Keukenmachine

Gerelateerde producten