1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Geroosterde Paprika Sperziebonen Salade

23 maart 2016

Geroosterde Paprika Sperziebonen Salade

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

25 minuten

Geroosterde Paprika Sperziebonen Salade is verrassend genoeg een koud gerecht dat je gemakkelijk een dag van tevoren kan bereiden. Het smaakt heerlijk bij een stukje vlees of kip en is ideaal voor bij de barbecue. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 pot geroosterde paprika (a 465gr)
  • 500gr verse sperziebonen
  • 125gr champignons
  • klontje boter
  • 120ml balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • klein bosje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Laat de geroosterde paprika uitlekken in een vergiet
  2. Punt ondertussen de sperziebonen, spoel ze af en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar
  3. Laat de sperziebonen vervolgens uitlekken in een vergiet
  4. Borstel ondertussen de champignons schoon en snij ze in stukken
  5. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak de champignons voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur
  6. Mix ondertussen de balsamico azijn met de olijfolie, djinten, zwarte peper en zout
  7. Roer het even goed door en voeg dan ook de koriander toe
  8. Snij de geroosterde paprika in dunnen repen en doe het samen met de sperziebonen en gebakken champignons in een grote schaal
  9. Voeg de dressing toe en meng het door elkaar
  10. Zet de salade ongeveer een etmaal afgedekt in de koelkast

Details Geroosterde Paprika Sperziebonen Salade

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven