1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Gestoofde Bananen Recept, de latijns amerikaanse appelmoes.

12 oktober 2018

Gestoofde Bananen Recept, de latijns amerikaanse appelmoes.

Gepubliceerd door Jessica Spijker

6 personen

15 minuten

Zoals we in Nederland appelmoes bij onze stamppot eten, hebben ze in Latijns Amerika deze (bak) bananen gestoofd met boter en kaneel. Een heerlijk bijgerecht dat bij ieder gerecht met rijst past.
De bak bananen zijn te koop in iedere toko. Zorg er voor dat ze goed rijp zijn en de schil grotendeels bruin is.

Ingrediënten

– 2 rijpe bak bananen
– 2 el boter
– 1 1/2 el suiker
– 2 tl ook kaneel
– 1 kruidnagel
– 250 ml water

Bereidingswijze

Snijd de bananen door de lengte en snijd nu iedere helft in drieën.  Verwarm de boter in een koekenpan en bak de bananen op middelhoog vuur hier kort aan beide kanten in aan. Strooi hier de kaneel over en voeg vervolgens het water toe. Voeg nu ook meteen de Suiker en de kruidnagel toe. Roer de suiker en kaneel door het water heen en breng het geheel aan de kook. Draai de bananen af en toe om zodat ze rondom gaar worden. De bananen zijn klaar als je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken en er een siroop achtige saus ontstaat.

Details

Benodigdheden

kom, pan

Gestoofde Bananen Recept, Heerlijk en makkelijk, meer bananen recepten klik hier.