1. Homepage
  2. Ontbijtgerechten
  3. Gevulde Ontbijt Appeltjes

19 november 2014

Gevulde Ontbijt Appeltjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Gevulde Ontbijt Appeltjes, een heerlijk ontbijt om tijdens regenachtige herfstmorgens lekker van te genieten. Je kan deze appeltjes ook samen met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus serveren als nagerecht! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 8 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 100gr bruine suiker
  • 75gr bloem
  • 50gr muesli
  • 25gr kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 8 appels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C
  2. Mix de bloem, muesli, kristalsuiker, 25gr van de bruine suiker, 1 theelepel kaneel en zout in een grote kom
  3. Voeg 4 eetlepels boter toe en meng het geheel met je handen tot een kruimelig geheel
  4. Schild 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
  5. Voeg een theelepel kaneel, de rest van de boter en de rest van de bruine suiker toe
  6. Bak het mengsel ongeveer 8 minuten in een pan totdat de appel zacht is geworden
  7. Snijd van de overige 4 appels de bovenkant en verwijder het klokhuis en het vruchtvlees
  8. Vul de appels met de appelvulling en schep het kruimel mengsel er boven op
  9. Zet de Gevulde Ontbijt Appeltjes vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven

Details Gevulde Ontbijt Appeltjes

Tip: Voeg een klein handje rozijnen toe aan de appelvulling voor extra variatie.

Benodigdheden

Oven