1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous

3 maart 2014

Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous is een heerlijk recept dat ik graag op tafel zet! Het is gemakkelijk te maken en erg gezond! Veel kookplezier

Ingrediënten

  • 100gr geroosterde amandelen
  • 4 grote rode paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300gr Marokkaanse couscous
  • 50gr rozijnen
  • mix voor couscous
  • 400ml kokend water
  • 15gr verse munt, fijngesneden
  • 300gr magere kwark
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de amandelen fijn en snij de kapjes van de paprika’s, ongeveer 2cm onder de bovenkant
  3. Verwijder de zaadlijsten en snij een klein stukje van de onderkant zodat de paprika’s blijven staan
  4. Snijd het vruchtvlees van de kapjes in stukjes
  5. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprikastukjes voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de couscous, rozijnen, het water en de mix voor couscous toe en roer het goed door
  7. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Voeg de gehakte amandelen toe en roer het goed door
  9. Vul de paprika’s met het couscous-mengsel, zet ze in een ovenschaal en bak het geheel 20 minuten in de oven
  10. Snij de munt fijn en breng de kwark op smaak met de helft van de munt en peper naar smaak
  11. Verdeel de paprika’s over 4 borden en schep een lepel muntsaus op de paprika’s
  12. Garneren het geheel met de rest van de munt

Details Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

Gerelateerde producten