1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Gevulde Speculaas

2 december 2015

Gevulde Speculaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Gevulde Speculaas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens pakjesavond. Maak het nu gemakkelijk zelf met dit eenvoudig recept! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 100gr bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 120gr boter
  • 250gr amandelspijs
  • 15gr amandelen
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Meng de zelfrijzend bakmeel en de suiker in een grote kom
  3. Voeg de speculaaskruiden en zout toe
  4. Snij de boter in blokjes en voeg het toe aan de droge mix
  5. Mix het geheel door elkaar met een elektrische mixer en kneed het vervolgens met de hand verder tot een samenhangend deeg
  6. Verdeel het deeg in twee gelijke ballen
  7. Rol beide uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik
  8. Leg één plak op de bakplaat en verdeel de amandelspijs hierover
  9. Bedek het geheel vervolgend met de tweede plak en versier het met amandelen
  10. Bestrijk de Gevulde Speculaas met ei en zet het 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven

Details Gevulde Speculaas

Tip: Lekker tijdens sinterklaasavond!

Benodigdheden

Oven, elektrische mixer

Gerelateerde producten