1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Goed Gevulde Herfstsoep

17 oktober 2014

Goed Gevulde Herfstsoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

90 minuten

Deze Goed Gevulde Herfstsoep is erg lekker en perfect tijdens een koude herfstavond. Ik serveer deze soep meestal met wat brood en een glas heerlijke rode wijn! Ik moet toegeven dat ik op het moment een beetje geobsedeerd ben met het maken van soep.. Zodra het weer kouder wordt is soep (bijna) het enige wat ik wil eten!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500gr runder stoofvlees in blokjes gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200gr champignons, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 300ml water
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200gr gort
  • Gehakte verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, kruid de rundvlees met zout en peper en braad het een paar minuten op hoog vuur zodat het vlees dicht schroeit
  2. Haal het vlees uit de pan en zet het apart
  3. Gebruik dezelfde pan met vleesvocht, voeg een eetlepel olijfolie en vervolgens de ui, wortel, bleekselderij en champignons toe
  4. Bak het geheel ongeveer 10 minuten op matig vuur
  5. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en laat het geheel 5 minuten sudderen op laag vuur
  6. Haal de pan van het vuur, voeg de wijn toe, roer alles goed door elkaar en breng het terug aan de kook
  7. Laat het geheel ongeveer 3 minuten koken op matig vuur totdat het meeste vocht is verdampt
  8. Voeg vervolgens het vlees, de bouillon, water en rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook
  9. Eenmaal aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en laat het minimaal een uur zachtjes sudderen
  10. Verwijder de rozemarijn takjes, voeg de gort toe en laat het nogmaals 15 minuten koken totdat de gort gaar is
  11. Breng de Goed Gevulde Herfstsoep op smaak met zout en peper en garneer het met vers gehakte peterselie

Details Goed Gevulde Herfstsoep

Tip: Voor dit recept gebruik ik Lassie Vluggort. Het is verkrijgbaar in de grotere supermarkten

Benodigdheden

Niet opgegeven