1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Griekse omelet

18 maart 2014

Griekse omelet

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Griekse omelet voor 4 personen

Bereidingswijze

De gril op de hoogste stand opwarmen. De eieren kloppen in een flinke schaal met de peterselie, peper en zout. De olie verwarmen in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de uien 4 minuten tot ze aan de zijkanten beginnen te kleuren. Voeg hieraan de tomaten en olijven toe en bak 1 tot 2 minuutjes langer tot de tomaten zacht worden. 
Het vuur daarna lager draaien en de eieren erbij schenken, en vervolgens wat zout en peper. Gaar de eieren circa 2 minuten in de pan en roer door wanneer ze beginnen te stollen. Wanneer de eieren nog niet helemaal gestold zijn, bestrooien met de feta en zet dan de pan 5-6 minuten onder de warme gril tot de omelet luchtig en goudbruin is. Snijd in porties en direct uit de pan serveren.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 grote rode ui in stukken gesneden
  • 
15 zwarte, ontpitte olijven
  • 


100 gram feta
  • verkruimeld 
handvol blaadjes gehakte peterselie
  • 
2 eetlepel olijfolie
peper

  • 
2 tomaten

  • 
zout


Benodigdheden

Koekenpan

Details

Bereidingstijd: 30 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk