1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Griekse Rijstpudding

29 oktober 2014

Griekse Rijstpudding

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

40 minuten

Griekse Rijstpudding (Rizogalo) is een boter- en ei-vrij traditioneel Grieks recept. Het lijkt meer op een dikke vla dan op een pudding en is op smaak gebracht met vanille. Deze extra romige Griekse Rijstpudding is absoluut het proberen waard! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 100gr dessertrijst
  • 625ml volle melk
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 4 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking
  2. Voeg 500ml melk en 4 eetlepels suiker toe en breng het geheel aan de kook op hoog vuur
  3. Meng ondertussen de rest van de melk met de maizena
  4. Voeg het melk-maizena mengsel samen met de vanille extract toe als de rijst met de melk aan de kook is
  5. Roer het goed door en haal het van het vuur
  6. Lepel de rijstpudding in 4 kommetjes en bestrooi het met wat kaneelpoeder
  7. Laat de Griekse Rijstpudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens minimaal een uur in de koelkast voor je het serveert

Details Griekse Rijstpudding

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven